<h2>Αναπαλαιώσεις - Πετρόκτιστα Σπίτια Ευρυτανία</h2> <h2>Αναπαλαιώσεις - Πετρόκτιστα Σπίτια Ευρυτανία</h2> <h2>Αναπαλαιώσεις - Πετρόκτιστα Σπίτια Ευρυτανία</h2>
Previous Next
Ανακαινίσεις - Αναπαλαιώσεις
 
 

Η αναπαλαίωση σπιτιών ανήκει σε μια “ιδιαίτερη κατηγορία” ανακαίνισης.
 
Είναι μια ανακαίνιση η οποία περιλαμβάνει εργασίες ανακατασκευής τμημάτων του σπιτιού με υλικά απομίμησης παλαιών υλικών ή και υλικά που ακόμα υπάρχουν. Πολλές φορές η αναπαλαίωση ενός σπιτιού μπορεί να έχει πολλούς περιορισμούς μιας και μπορεί να έχει χαρακτηριστεί από το κράτος διατηρητέο. Στην περίπτωση του διατηρητέου υπάρχουν περιορισμοί που ορίζονται από το Φ.Ε.Κ. που το έχει χαρακτηρίσει, και αυτοί οι περιορισμοί πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο.
 
Είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά η αναπαλαίωση και πρέπει να γίνεται από πολύ έμπειρους μηχανικούς και συνεργεία.
 
H εταιρεία μας αναλαμβάνει την αναπαλαίωση, αρμολόγηση και ενίσχυση υπαρχόντων παλαιών κατοικιών.

Η χώρα μας προσφέρει πλούσιο υλικό από παραδοσιακούς οικισμούς που δεν έχουν αλλοιωθεί αισθητά με το πέρασμα του χρόνου. 
 
Αρχοντικά ή απλά πέτρινα σπίτια, που ενώ μας δίνουν την εντύπωση της  ομοιομορφίας, παρόλα αυτά δεν είναι ίδια. Χτισμένα από λίθους της ίδιας περιοχής γίνονται προέκταση της ίδιας της φύσης ενσωματωμένα και στις πιο απότομες πλαγιές του εδάφους. 
 
Αρχοντικό ή απλό, ορθογώνιο ή τετράγωνο, ισόγειο ή διώροφο, εξυπηρετούσαν όλες τις κοινωνικές τάξεις (πλούσιους είτε φτωχούς) που τους συνδέει το κυρίαρχο υλικό...η πέτρα. Έτσι, η λιθοδομή φτιαγμένη με ακατέργαστη (αργή) ή λαξευτή πέτρα, φανερώνει την τέχνη, την υπομονή, την αντοχή και τη φαντασία του αρχιμάστορα για κάθε έργο χωριστά. Όλα αυτά τα χαρίσματα γίνονται αισθητά από το λίθινο θεμέλιο, τα πέτρινα ή συμπαγή τούβλινα ανώφλια έως την κορυφή με χειροποίητα κεραμίδια ή πλακοντυμένη στέγη. 
 
Σήμερα θα πρέπει να γίνεται μια προσπάθεια από όλους μας στη διατήρηση και αναπαλαίωση των εναπομείναντα κτισμάτων. Η εταιρία μας, με τη γνώση, την αγάπη, την εμπειρία και το άριστο εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτει, είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση και ιδιαιτερότητα σε αυτόν τον τομέα.