<h2>Αναπαλαιώσεις - Πετρόκτιστα Σπίτια Ευρυτανία</h2> <h2>Αναπαλαιώσεις - Πετρόκτιστα Σπίτια Ευρυτανία</h2> <h2>Αναπαλαιώσεις - Πετρόκτιστα Σπίτια Ευρυτανία</h2>
Previous Next
Πετρόκτιστα Σπίτια
 
 
Μέσα από την εμπειρία μας και τη μελέτη τόσων χρόνων στα πέτρινα σπίτια, η εταιρεία μας κατέληξε στον καλύτερο τρόπο κατασκευής. Ξεκινώντας από τα θεμέλια, που είναι και το βασικό μέρος της κατασκευής, μέχρι την τελειοποίηση της.  
 
Λόγω της βαριάς κατασκευής και καλύτερης συμπεριφοράς στο σεισμό, ιδανική λύση για τη βάση προτείνονται οι πεδιλοδοκοί. Οι κρυφές κολόνες αποτελούν το δέσιμο στις γωνίες του σπιτιού και μαζί με τον 0,50cm τοίχο, ολοκληρώνουν τη στιβαρότητα της οικοδομής. Για την καλύτερη αισθητική του σπιτιού η τοποθέτηση ηλεκτρικών και υδραυλικών ενσωματώνονται στα τοιχία χωρίς να είναι εμφανή. Τα κρυφά συνάζια χρησιμοποιούνται για δέσιμο μεταξύ της κολώνας και του τοιχίου και γίνονται ανά ένα μέτρο. Το χώρισμα κάθε ορόφου γίνεται με ξύλινα δοκάρια και πάτωμα (ξύλινο ή πλακάκι).
 
Το πέτρινο σπίτι και τα οφέλη του
Στα πέτρινα σπίτια, οι εσωτερικοί τοίχοι είναι κατασκευασμένοι από βαριά και πυκνά υλικά για να έχουν αρκετή θερμοχωρητικότητα και φτάνουν τους 50-60 πόντους πάχος. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται εσωτερικές θερμοκρασίες 23-25 έως το πολύ 27 βαθμούς Κελσίου χωρίς κλιματιστικά, όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες φτάνουν ακόμη και τους 40-42 βαθμούς Κελσίου. Ομοίως, το χειμώνα η ζέστη που επικρατεί στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού διατηρείται για περισσότερο χρόνο χωρίς τη συχνή χρήση του καλοριφέρ (οικονομία καυσίμου). Για παράδειγμα, για ένα πέτρινο σπίτι (τοίχος 0,50cm) 189τ.μ. με καυστήρα απόδοσης 45.000-60.000 θερμίδων και με θερμοκρασία εσωτερικού χώρου 20-22οC, χρειάστηκε να καταναλωθεί 10lt/ημερησίως (κατά μέσο όρο) καυσίμου και χωρίς να χρησιμοποιηθεί το τζάκι του σπιτιού. 

Τα πέτρινα σπίτια αναπνέουν σωστά και είναι διάχυτο το αίσθημα της θερμικής άνεσης.
 
Πλεονεκτήματα πέτρινης κατασκευής
- Φιλική προς το περιβάλλον
- Εξαιρετική αισθητική
- Μηδενικό κόστος συντήρησης
- Ιδανική για μακροχρόνια επένδυση
- Άριστη ηχομόνωση
- Διατήρηση ζέστης το χειμώνα και δροσιάς το καλοκαίρι
- Αντισεισμικότητα